sentralbanksjef

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum Sp og den nye sentralbanksjefen holder pressekonferanse i Marmorhallen i. Kontrollkomiteen på Stortinget skal som Dagbladet omtalte torsdag nå i gang med å.


Pin On Old Banknotes

Det er en tid for alt.

. Det var ett av spørsmålene som ble stilt før utnevnelsen. Det skjer formelt i Kongen i statsråd altså av regjeringen. At Stoltenberg hadde vært i middag med.

Kan Jens Stoltenberg bli sentralbanksjef når hans nære venn Jonas Gahr Støre er statsminister. Justisdepartementets lovavdeling har siden desember vurdert om Nato-sjef Jens Stoltenberg overhodet er habil til å fungere i jobben. Et flertall på Stortinget har allerede før han ble utpekt gått mot at den tidligere statsministeren og Ap-lederen skulle få jobben Annonsørinnhold.

I slutten av august meddelte sentralbanksjef Øystein Olsen til Finansdepartementet at han ønsker å fratre sin stilling i februar 2022. Fredag utnevnes ny sentralbanksjef. Det er et naturlig tidspunkt for å avslutte en lang yrkeskarriere.

I januar neste år runder jeg 70 år. Justisdepartementet mener Stoltenberg kan bli sentralbanksjef. Norges nye sentralbanksjef blir utnevnt i Kongen i statsråd klokken 11 fredag.

På forespørsel fra Finansdepartementet ble det avholdt et møte mellom BackerSkeie representanter fra Finansdepartementet og Nicolai Tangen den 25. Ikke klokt å ansette en tidligere statsminister som sentralbanksjef. Jeg har bestemt meg for å stå i stillingen til og med februar neste år og avslutte med min 12.

0 Sjekk hvor lav rente du kan få i samarbeid med. Jens Stoltenberg blir Norges neste sentralbanksjef. Utnevnelsen av Stoltenberg som sentralbanksjef har møtt sterk motstand.

Dette er bakgrunnen for bråket om jobben som sentralbanksjef. Etter krigen er stillingen som sentralbanksjef blant toppjobbene i forvaltningen som oftest har gått til eks-politikere her i Norge. Under pressekonferansen for litt under to uker siden der Jens Stoltenberg ble presentert som ny sentralbanksjef ble spørsmålet nærmest latterliggjort.

De kan eventuelt være starten på en ny linje der Norges Bank er politikerfri. Oktober 2021 hvor det ble gitt innspill til kravspesifikasjonen for stillingen til ny. Veien dit har ikke vært uproblematisk.

Uansett hvem det blir vil prosessen bli mat for Stortingets kontroll og konstitusjonskomité. De to siste sentralbanksjefene har vært rene fagøkonomer men de kan nå bli unntaket som bekrefter regelen om at sentralbanksjef-jobben går til eks-politikere. Finansdepartementet tok initiativ til møtet.

årstale sa Olsen tilbake. Det bekrefter Tangen i en e-post til VG via kommunikasjonssjef Marthe Skaar i Oljefondet. SV-leder Audun Lysbakken tar bladet fra munnen og sier at også han er motstander av å.


Pin Pa Olli Mag Inspo


Pin Em Central Bank All Countries


Pin On Old Banknotes


Pin On Worldwide Latest Updates


Roberts World Money Sellers Of Quality World Banknotes Bank Notes One Dollar Bill One Dollar


Pin On Products


Pin On Things From 1967


Pin On Old Banknotes


Portada Revista Amateurs Numero 22 Www Amateurshotel Es Parejas En Hoteles Revistas Portadas


Pin On Semiotics September 2017


Pin On Old Banknotes


Pin On Intimate Apparel


Pin On Canadian Banknotes


Pin On Canadian Banknotes


Carbon Copy 2 Photo Story Carbon Copy The Past


Kiraliebmannde Posted To Instagram Viele Menschen Warten Darauf Dass Sich Das Aussen Andert Damit Sie Sich Andern Konnen Do Pubertat Eltern Arbeit Kollegen


Pin On Nomismata


Pin On Canadian Banknotes


Pin On Canadian Banknotes

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel